Cikkek
  Egészséges táplálkozás
     » Befőzés tartósítószer nélkül
     » Bio tea - Gyógytea
     » Egészségvédő növények
     » Fűszernövények
     » Lúgosítás-supergreens
     » LÚGOSVÍZ - Vízionizálás
     » Méregtelenítés
     » Táplálkozás
     » Tiszta víz
     » Vitamin
  Wellnes - Fitness
     » Fitness
     » Lelki egészség
     » Narancsbőr
     » Programok
     » Ultrahangos zsírbontás
     » Wellness szolgáltatások
     » Zsírégetés-fogyókúra
  Fogyasztóvédelem
     » Élelmiszerek káros összetevői
     » Kozmetikumok káros összetevői
     » Vásárlási tanácsok
  Baba-mama
     » Anyának lenni
     » Bébi
     » Óvodások, iskolások
     » Termékismertető
     » Tudományos hírek
     » Várandósság
  Prevenció - megelőzés
     » Alternatív módszerek
     » Bioptron fényterápia
     » Biorezonancia vizsgálat
     » Prevenció
     » Pulzáló mágnesterápia
     » SAFE Laser Lágylézer terápia
     » Vizsgálatok, szűrések
  Betegségek
     » Allergia
     » Bélrendszeri betegségek, probiotikum
     » Bőrbetegségek
     » Cukorbetegség
     » Daganatos betegségek
     » Emésztőszervi betegségek
     » Ételintolerancia
     » Fáradtság, kimerültség
     » Férfiakat érintő betegségek
     » Fog és ínybetegségek
     » Fül-orr-gége betegségei
     » Hétköznapi mérgeink
     » Idegrendszeri betegségek
     » Influenza
     » Ízületi, mozgásszervi betegségek
     » Káros szenvedélyek
     » Légzőszervi betegségek
     » Nőket érintő betegségek
     » Stressz
     » Szem betegségek
     » Szív és érrendszeri betegségek
  Alternatív megoldások
     » Környezettudatos életmód
     » Megújuló energiaforrások
  Szépségápolás
     » Hajápolás
     » Ránctalanító - ránctalanítás
     » Smink
     » Szőrtelenítés - IPL
     » Testápolás
  Életmódinterjúk - könyvajánlók
     » baba-mama
     » egészséges életmód
     » gyógynövények
     » Sztárinterjúk

Kapcsolat
Mobil:
Cím:

E-mail:
»
»

»
 +36 30 7262 647
 2040 Budaörs,
 Törökbálinti utca 42/B
 info@vitaminsziget.com


Visszér

Leírás 

Hisszük, hogy azok a bizonyos piros vagy kék pókvénák csak idősebb korban jelenhetnek meg. Pedig már serdülőkorban is problémát okozhatnak,  elsősorban esztétikait.

A visszerek a vénafal meggyengülésének következtében megnagyobbodott vénák. Ellentétben az artériákkal a vénákban nem az érfal izomműködése továbbítja a vért, hanem az passzívan áramlik. Ezt az áramlást a vénák falában található tasakok, a billentyűk segítik.

A vér ugyanis így csak egy irányba tud áramlani, mert ha vissza próbál mozdulni, a billentyűk bezáródnak. Olyan területeken, ahol a vénákra nagyobb nyomás nehezedik, anatómiai, vagy gravitációs okokból, a vénafal képes úgy kitágulni, hogy a billentyű már nem tud teljesen bezáródni. Ekkor a visszaáramló vér tovább képes növelni a nyomást, ami tovább tágítja az eret. Ez tehát egy ördögi kör.

Tünetek:

A visszér leggyakrabban a lábakon jelenik meg, bár a végbélnyílás körüli kitágult erek (aranyerek) is ugyanilyen mechanizmussal keletkeznek. Kisebb vénák is kitágulhatnak a bőr mentén, melyeket pókvénáknak hívunk, rajzolatuk alapján. Pirosak vagy kékek lehetnek, és inkább esztétikai problémát okoznak.

Mik okozhatják a visszért?

A visszerek kialakulásában öröklött tényezők is szerepet játszanak, de a kor, a testsúly, a hormonális hatások meghatározóbbak. Az öregedéssel kötőszöveteink gyengülnek, gondoljunk csak a ráncokra. Ez ugyanúgy érintheti a vénafal kötőszövetének gyengülését is, mely táguláshoz és billentyű elégtelenséghez vezet.

Az elhízás szerepe szintén igen nagy, hisz a vérnek nagyobb ellenállás irányába kell áramlani, mely nagyobb nyomást eredményez.

Nőknél terhesség, pubertáns és menopausa kapcsán nőhet a visszér kialakulásának kockázata. A terhesség speciálisabb ebből a szempontból, hiszen ott a kismedencei visszaáramlás akadályozott, mely terhet ró a láb vénáira. Ez esetben azonban a szülést követően jelentős javulást is el lehet érni.

A étrend-kiegészítők hatása

A kialakult visszereket injekcióval, lézer terápiával, különböző fényterápiákkal és műtéttel lehet megoldani. Műtét akkor javasolt, ha a tágult vénák nagyok, begyulladnak, panaszokat okoznak. Ilyenkor azonban a tágult véna kihúzása csak rövidebb ideig oldja meg a problémát, ezért korrekt megoldást, a láb fő felületes vénájának kihúzása jelenti.

Ekkor a vénás keringés a mélyvénák felé terelődik. Minden megoldást (még az utóbbit is) követően új vénák nőnek és a betegség kiújulhat rövidebb, hosszabb időn belül 3-10 év. Épp ezért ilyen megoldást követően sem elég azt gondolni, hogy megoldódott a probléma. Fontos odafigyelni az életmódi elemekre.

A kötőszövetek épsége igen fontos, így a táplálkozásnak nagy szerepe van. Vitaminok közül a C-vitamin és a Lizin bír nagy jelentőséggel, de a Biolfalvonoidok szerepe a legfontosabb. Létezik olyan gyógyszer is, amit kifejezetten visszerességre javasolnak, és csak bioflavonoidot tartalmaz (és nem is sokat).

Mindenesetre a színes gyümölcsök rendszeres fogyasztása, főként a citrusféléké fontos lehet ebben a kórképben, főként a megelőzésben. Táplálkozásunk legyen rostdús, kerüljük a székrekedést, mely nem csak az aranyerek, de a láb visszereinek kialakulását is elősegíti a hasűri visszaáramlás zavara miatt.

Életmódi tényezőként talán a mozgás a legfontosabb. Mivel az izompumpa segíti a vér áramlását a vénákban. Fontos kerülni az olyan helyzeteket, amik a vénák áramlását zavarják. Ne álljunk sokáig egy helyben. Ha erre van szükség, mozgassuk meg lábainkat sokszor, illetve viseljünk rugalmas harisnyát. Ne tegyük keresztbe a lábunkat, ekkor ugyanis a térdhajlatban gátoljuk a vénás áramlást és a lábszár vénáiban növeljük a nyomást.

E mellett a különböző gesztenyekivonatoknak krémek és kapszulák formájában is, nagy szerepük lehet a vénafal rugalmasságának megőrzésében.

A C-viamint, Lizint, és bioflavonoidokat már említettük, de nagy jelentőségük van az OPC (oligomer-proanthicyanidin) vegyületeknek is, melyek a szőlő és fenyőmagban találhatók, a bogyós fekete gyümölcsök (áfonya, szeder stb.) falvonjainak és a gingko bilobának is.

Ajánlott termékek:

Dr. Gulyás Tamás




Kapcsolódó termékek

Highland PR1263 Love Your Legs™ - visszér (60db)Highland PR1263 Love Your Legs™ - visszér (60db) (Highland)
A Love Your Legs keringés javító flavonoidokat, szterolokat és tanninokat tartalmazó szinergisztikus formula.
+- 11.654 Ft/db db Beteszem a kosárba

Kapcsolódó enciklopédia bejegyzések

Lizin Hogyan serkenti az E vitamin az immunrendszert? C vitaminok hatása Tekinthetjük az E vitamint az Alzheimer- kór gyógyszerének? Hogyan véd az E vitamin az Alzheimer-kór ellen? Mely típusú E vitamint a legjobb szedni? Miért fontos az E vitamin agyunk egészsége számára? Azt hallottam, hogy az E vitamin enyhíti a menopauzás hőhullámokat. Igaz ez? Hallottam, hogy az E vitamint öregedésgátló szernek hívják. Nem túlzás ez egy kicsit? Az E vitamin a Parkinson-kór esetében is segítséget nyújthat? Néha, ha túl sokat edzek, elfáradok. Segíthet az E vitamin? Segíthet az E vitamin a cukorbetegség kezelésében? Mennyire biztonságos az E vitamin? Van valami haszna annak, ha E vitamint teszünk különböző égési sebekre és vágásokra? Fokozza az E vitamin az emlékezőképességemet? Az orvosom azt mondta, hogy fibrocisztás mellbetegségem van. Lehet, hogy az E vitamin segíthet? Segíthet az E vitamin jó látóképességem megőrzésében? Azt hallottam, hogy az E vitamin napvédő rétegként működhet. Igaz ez? Nyújt valami védelmet az E vitamin a passzív dohányzással szemben? A búzacsíraolaj nem ugyanolyan jó, mint az E vitamin táplálékkiegészítő tabletták? Nekem magas a koleszterinszintem. Elképzelhető, hogy az E vitamin segíthet? Milyen más agy- vagy idegbetegségeken segíthet az E vitamin? Milyen régóta ismert tény, hogy az E vitamin védi a szívet? Mi is valójában a szívbetegség, és hogyan véd ellene az E-vitamin? Mi a legfontosabb dolog, amit az E vitamin táplálékkiegészítő vásárlásakor tudnunk kell? Hogyan befolyásolja az E vitamin hiánya az egészségemet? Mennyi E vitamint szedjek, hogy immunrendszeremet védjem? Van valami bizonyíték arra nézve, hogy a szívbetegség visszafordítható? Hogyan különböztethetem meg a természetes és a szintetikus E vitamint? Milyen különböző típusai vannak a természetes E vitaminoknak? Ezek szerint az Alzheimer-kór megelőzéséhez vagy késleltetéséhez E vitamin-táplálékkiegészítőket kell szednünk? Védhet engem az E vitamin a gyakori betegeskedések ellen? A növényi olajok is jó E vitamin források nem? Még milyen más módon véd az E vitamin a keringési rendellenességek ellen? Jelent az E vitamin bármiféle segítséget a premenstruációs tünetegyüttesben szenvedő nők számára? Az E vitaminnal kapcsolatos hírek már-már túl jónak hangzanak ahhoz, hogy igazak legyenek. Az E vitamint ezek után akár csodaszernek is tekinthetjük, nem? Mi mindenben segíthet még az E vitamin? E vitamin Gotu Kola

Kapcsolódó termék-kategóriák

Szív és érrendszeri probléma






E
» Ekcéma





Ó
» Ótvar







www.vitaminsziget.com © 2007-2024 - Minden jog fenntartva

MasterPass